Power Smoothie recept

Door Jan Klein Poelhuis

Ontbijten zonder brood

Jarenlang bestond mijn ontbijt uit 3 boterhammen met pindakaas (geen grap). Wist ik toen veel dat dit niet direct de beste start van de dag was. Een tijd geleden kwam ik op de site van Dr. Kelly Brogan een recept tegen voor een smoothie als alternatief ontbijt. In de loop van de tijd heb ik het recept wat getweakt en zie hier: mijn Power Smoothie (also known as ‘De Beuker’). 

Zelf ontbijt ik al maanden met deze smoothie en dat bevalt enorm goed. In deze blog deel ik graag het recept zodat ook jij deze smoothie (in Utrecht ook wel De Beuker genoemd) kan maken. Overigens gebied de eerlijkheid mij te zeggen dat ik voor deze week gepland had een stuk over mijn marathonavontuur te schrijven. Maar helaas, Ciara gooide roet in het eten en de Two Rivers Marathon werd afgelast. Balen!

De achtergrond van de Power Smoothie

Bij smoothies dacht ik altijd aan wat fruit in een blender, eventueel aangevuld met een beetje yoghurt. In periodes waarin ik veel sport (en niet aan intermittent fasting doe) is dat zeker niet voldoende vullend voor mij als ontbijt. Fruit smoothies zijn lekker, maar missen als ontbijtvervanger essentiële bouwstenen en zorgen voor een (ongewenste) piek in insulinewaardes. 

De ideale ontbijt smoothie moet in de eerste plaats lekker zijn (tis net of ik Jannie van Heel Holland Bakt hoor). Maar daarnaast ook gezond, vullend en divers (jaja Robert). De Power Smoothie voldoet aan al deze vereisten. Maar schrik niet, want de smoothie bestaat uit een lange lijst ingrediënten. Toch wordt het maken ervan al snel routine en heb je binnen een paar minuten de smoothie in je glas. 

Met als enige nadeel dat deze smoothie wel wat duurder is dan de standaard boterham met pindakaas. Wat flink helpt in het drukken van de kosten is het aanschaffen van voordeelverpakkingen. Zo ben je met een zak van 500 gram pompoenpitten wel eventjes zoet! Voor mij is de smoothie zijn meerprijs dan ook zeker waard!

Een korte timelapse van het maken van de smoothie :).

Het recept van de Power smoothie (per persoon)

Optionele toevoegingen aan de Power Smoothie:

  • De dooiers van 1 of 2 eieren (het eiwit kan je dan in een ander gerecht gebruiken)
  • 1,5 eetlepel ghee (haal ik altijd bij een Turkse winkel, net als de kokosolie even smelten)
Power Smoothie recept
Een van de eerste versies van de Power Smoothie (nog zonder pitten en groente). Nieuwe foto volgt binnenkort ;).

Laat een reactie achter