Over Jan Klein Poelhuis

Door Jan Klein Poelhuis

Mijn naam is Jan en ik ben in de loop der tijd gefascineerd geraakt door thema’s als gezondheid, sport en geluk. Een onderwerp waar doktoren, psychologen, filosofen en andere deskundigen zoveel boeken over hebben geschreven dat het bibliotheken kan vullen. Maar ook een onderwerp dat voor de meeste mensen niet zo tastbaar en transparant is. Hoe leef je nou een gezond leven dat ‘zin’ heeft en waarin je gelukkig bent?

Precies dat is het onderwerp op janklp.nl. Want laten we eerlijk zijn: op internet vind je zoveel tegenstrijdige informatie dat het ontzettend lastig is te bepalen wat de beste koers om te varen. Want hoe weet je nou wat voor jou het beste is? Op janklp.nl schrijf ik zo nu en dan een blog waarin ik één onderwerp uitlicht. De ene keer gaat het over een concreet gezondheidsonderwerp, de andere keer over een persoonlijke (sportieve) ervaring.

Ik probeer de stukken te onderbouwen met de laatste stand van zaken in de moderne wetenschap. Zodoende lees ik veel boeken, academische papers en luister ik talloze podcasts met interessante wetenschappers. De essentie hiervan probeer ik in begrijpelijke taal samen te vatten. Vaak vul ik dit aan met een aantal praktische tips die voor iedereen eenvoudig toepasbaar zijn.

Daarnaast merk ik dat er een steeds bredere (maatschappelijke) interesse aan het ontstaan is voor minder concrete thema’s als zingeving en geluk. Onze Westerse samenleving brengt ons op talloze gebieden welvaart en voorspoed, maar maakt ‘simpelweg gelukkig zijn’ niet altijd even makkelijk. Daarbij geloof ik heilig dat zingeving, gezondheid en geluk voor een groot gedeelte hand in hand gaan.

We leven in een wereld met materiële in plaats van emotionele overvloed

Kate Raworth in De Donut Economie

Ik hoop dat je janklp.nl kan waarderen en dat ik jou met deze blog kan inspireren!

Warme groet,

Jan Klein Poelhuis