De officiële start als zelfstandig ondernemer!

Door Jan Klein Poelhuis

De sprong in het diepe

Deze week is de blog anders van opzet dan de afgelopen weken. Deze week deel ik graag leuk nieuws met jullie! Want na een lange tijd van voorbereiding is het zo ver: ik heb me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en ga starten als zelfstandig ondernemer! Heel tof maar tegelijkertijd ook mega spannend.

De afgelopen weken heb ik veel verschillende ideeën, bedrijfsnamen en concepten de revue laten passeren. De meesten vielen al snel af, een paar ideeën bleven wat langer hangen en uiteindelijk raakte één tof idee me niet meer los!

De online inschrijving op kvk.nl

Vorige week was het moment waarop alle puzzelstukjes plotseling in elkaar vielen. Opeens voelde ik in mijn hele lichaam het tintelende gevoel dat ontstaat wanneer je zo enthousiast raakt dat je nauwelijks kan wachten om volle bak aan de slag te gaan. Dat was het gevoel waar ik op gewacht had! 

Op het terras met mijn vriendin Melissa heb ik direct de online aanmelding bij de KvK op mijn mobiel geopend. Als in trance bewogen mijn vingers zich over het digitale toetsenbord. Verwachte omzet in het eerste jaar, kosten, medewerkers, ik heb alles binnen 2 minuten ingevuld. 

De definitieve bevestiging op het kantoor van de KvK

Helaas bleek er pas 1,5 week later plek te zijn bij de KvK om mijn inschrijving per 1 september 2019 definitief te bevestigen. Eigenwijs als ik ben heb ik toch om de paar uur even de online agenda van de KvK ververst. En jawel, afgelopen dinsdag kwam er toch nog opeens een plekje vrij. 

Dus stond ik afgelopen dinsdag om 09:50 keurig op tijd en lichtelijk nerveus bij de Kamer van Koophandel op de stoep. Wit overhemd gestreken, lange broek aan, paspoort onder de arm en all-set voor het toch wel speciale moment.

Stipt op tijd werd ik door Frans van de KvK opgehaald. In alle rust loodste hij me door de inschrijving en kreeg ik tussendoor ook nog een compliment voor de bedrijfsnaam. Alle lof voor de KvK, het inschrijven van een onderneming wordt met dit soort medewerkers echt een feestje! Trots als een pauw liep ik 20 minuten later het pand weer uit.

Inschrijven als zelfstandig ondernemer

Vanaf 1 september zelfstandig ondernemer

Vanaf gisteren (1 september) mag ik me officieel zelfstandig ondernemer noemen. Ik heb er mega veel zin in, maar tegelijkertijd is het ook spannend. De zekerheid van een vast salaris is verdwenen en er ligt geen uitgestippeld carrièrepad klaar.

Maar na 7,5 jaar loondienst is het tijd om op eigen benen te staan en mijn comfort zone te vergroten! Het geeft me nu al heel veel voldoening om mijn eigen koers te kunnen bepalen. Ik merk dat ik veel creatiever ben geworden en gebruik mijn netwerk ook veel. En die onzekerheid: dat is ook wel een mooie stok achter de deur.

Maar wat ga je precies doen dan?

Wat ik precies ga doen blijft nog heel even een geheim! Achter de schermen ben ik het concept verder aan uitwerken en in de loop van september kom ik met meer nieuws. Een kleine hint: het gaat een tof concept worden dat zowel mentale als fysieke raakvlakken heeft. Sowieso blijft janklp.nl wat het nu is, een persoonlijke blog met verhalen en inspiratie!

Het nieuwe idee krijgt een eigen platform met een eigen site. Wil jij als eerste op de hoogte worden gehouden van dit nieuwe platform? Abonneer je dan op de nieuwsbrief via het formulier hieronder en je krijgt het als eerste te horen! 


Laat een reactie achter