De komende tijd op janklp.nl: meer gezondheid

Door Jan Klein Poelhuis

Nog meer focus op gezondheid

De afgelopen tijd ben ik vanwege mijn vaders hersenbloeding helaas vaker in het ziekenhuis geweest dan me lief is. En wat ben ik onder de indruk van de zorg die al die lieve mensen de patiënten en hen naasten geven. Ik heb ontzettend veel respect voor deze toppers en ben heel dankbaar voor hoe goed ze tot het einde voor mijn vader hebben gezorgd.

Tegelijkertijd is me ook duidelijker dan ooit geworden dat ziekenhuizen, in de huidige vorm, niet voor elk ‘probleem’ de beste oplossing bieden. Want zodra er een afspraak met een specialist nodig is, dan is het eigenlijk al te laat. Je bent dan vaak al ziek, wat inhoudt dat een arts in veel gevallen medicijnen zal voorschrijven (die niet altijd de grondoorzaak aanpakken en vaak met ongewenste bijwerkingen).

Gelukkig is er ontzettend veel dat je zelf kan doen om de kans te verkleinen om in de problemen te komen. Onderzoek toont aan dat erfelijkheid bij ziekte een veel kleinere rol speelt dan gedacht. Keuzes in levensstijl hebben een significant groter effect op het ontstaan van (chronische) ziekte dan erfelijkheid. Goed nieuws, want op levensstijl heb je zelf invloed!

De komende tijd op janklp.nl
Zoals altijd is voorkomen beter dan genezen, en dat geldt in het bijzonder voor het voorkomen van (chronische) ziektes!

Wat je de komende tijd mag verwachten

De blog janklp.nl begon oorspronkelijk met een zoektocht naar geluk en zingeving. Tijdens deze zoektocht kwam ik er steeds duidelijk achter dat gezondheid toch een voorwaarde is voor geluk. Is je gezondheid in het geding, dan telt de rest even niet meer. Zo spelen je darmen bijvoorbeeld een grote rol bij het ontstaan van depressies (maar daarover in een latere blog meer). 

De komende tijd kunnen kunnen jullie op janklp.nl meer blogs verwachten rondom 4 grote thema’s. Voor mij vormen deze thema’s uiteindelijk het fundament voor ieders gezondheid op de lange termijn. Met genoeg aandacht voor ieder van de thema’s verklein je daarbij het risico op nare (chronische) ziektes aanzienlijk. De 4 thema’s:

Dus stay tuned! Er komt de komende tijd veel interessante content op janklp.nl. Maar eerst ga ik nu een paar dagen bijkomen van de afgelopen turbulente tijd. Laat ik dan ook meteen iedereen bedanken voor de lieve steunbetuigingen, berichtjes, kaartjes en/of aanwezigheid bij de herinneringsbijeenkomst van mijn vader. Dit heeft de familie en mij enorm gesteund!

De komende tijd op janklp.nl
Bedankt voor alle steun in deze moeilijke tijd!

Laat een reactie achter